Tietoikkuna

Jätevesineuvontaa Satakunnassa

5.9.2017

Jätevesineuvontaa Satakunnassa (JÄNES) –hankkeessa tarjotaan puolueetonta, kiinteistökohtaista neuvontaa haja-asutusalueella sijaitsevien vakituisten ja vapaa-ajan kiinteistöjen omistajille.

Hankkeen neuvojat tulevat kiinteistölle paikan päälle kertomaan jätevesilainsäädännön vaatimuksista, kunnan määräyksistä ja siitä, minkälaisia vaihtoehtoja jätevesien käsittelemiseksi on. Neuvontakäynnillä tutustutaan nykyiseen järjestelmään, kurkataan olemassa oleviin sakokaivoihin ja keskustellaan kunnostustarpeesta. Neuvoja kertoo kiinteistölle sopivista järjestelmävaihtoehdoista ja yhdessä kiinteistön omistajan kanssa pohditaan eri menetelmien hyötyjä ja haittoja.

Neuvojan käynnistä kiinteistölle jää paperi, jonka kanssa on hyvä lähestyä suunnittelijaa ja kuntaa. Neuvontakäynneiltä saatuja kiinteistöjen tietoja ei luovuteta hankkeen ulkopuolelle ilman kiinteistönomistajan lupaa.

Neuvontakäynti on maksuton ja sen voi tilata ottamalla yhteyttä Pyhäjärvi-instituutin tai Satafoodin neuvojiin. Hankkeessa tarjotaan yleisneuvontaa Satakunnan alueella, yhteistyössä kuntien viranomaisten kanssa. Tämän lisäksi annetaan kiinteistökohtaista neuvontaa puhelimitse, sähköpostitse sekä henkilökohtaisin käynnein.

Toimijat:

JÄNES on Satafood Kehittämisyhdistys ry:n ja Pyhäjärvi-instituutin yhteishanke. Hankkeen hallinnoinnista vastaa Pyhäjärvi-instituutti. Hanketta rahoittaa Varsinais-Suomen ELY-keskus

Lisätietoja ja neuvontakäynnin tilaus

Pyhäjärvi-instituutti
Henna Ryömä, p. 0440 344 058
henna.ryoma@pji.fi

Elisa Mikkilä, p. 0440 344 059
elisa.mikkila@pji.fi

www.pyhajarvi-instituutti.fi

Satafood Kehittämisyhdistys ry

Katja Helenius, p. 044 516 3515
katja.helenius@satafood.net

www.satafood.net

Lisätietoja

Pyhäjärvi-instituutti
Satafood

Tilaa Tietoikkunan artikkelipäivitykset

Pysy ajantasalla päivittyvistä artikkeleista ja tilaa muistutus sähköpostiisi antamalla sähköpostiosoitteesi.

Ota yhteyttä

Voit jättää myös nimettömästi palautetta toiminnastamme Suomen Kiinteistövälittäjäliiton lomakkeen kautta.